Starten met Yoga

EERSTE LES

Ik had me direct ingeschreven, zonder proefles, want dit is wat ik wilde, dat voelde ik meteen. De eerste les was al snel. Ik had van tevoren nog even gegoogled; wat je draagt tijdens zo’n les. Voor de vrouwen wist ik het wel, maar wat moet je aan als man? Ik ben bij de HEMA zo’n strakke onderbroek gaan kopen, want dat zag ik op internet. En ook zo’n hemdje. Dat was al voldoende, want meer dragen ze niet. Schoenen ook niet natuurlijk, alles kan op je blote voeten. Een matje heb ik bij de balie van de studio gekocht. Dus ik was er klaar voor.

Toen de les begon ging iedereen op z’n matje staan met de handen tegen elkaar, alsof ze aan het bidden waren. Sitafrieta zoiets begonnen ze te chanten. En ik kende die tekst natuurlijk helemaal niet, dus ik was maar een beetje aan het mompelen. En eerlijk gezegd vond ik dat ook genant. Ik geneerde me voor mezelf. Waarom had ik dit niet van tevoren uit m’n kop geleerd? Ik voelde mezelf voor lul staan. Maar al snel hield dat op en begonnen de zonnegroetjes.

Dit is steeds dezelfde herhaling. Een beetje zoals je weleens op televisie ziet in een moskee. Al die mannen die buigen voor Allah, zoiets moet je je voorstellen bij zonnegroetjes. Ik ging me niet makkelijk af want ik had best last van m’n rug. Gelukkig kwam zo’n lekker mokkel me een beetje helpen en toen vergat ik de pijn. Daarna volgde er nog meer rek- en strekoefeningen en voordat ik het wist was de les over.