Een beter energietarief voor Bart

26. October 2017 Uncategorized 0

Door veranderingen in het regeerakkoord gaan de prijzen voor gas en stroom de aankomende jaren flink omhoog. In eerste instantie was zo’n enorme stijging niet verwacht na het uitlekken van de eerste kabinetsplannen. Echter blijkt het energietarief de aankomende jaren te stijgen door een flinke verhoging van de Opslag Duurzame Belasting en de energiebelasting die in het tarief verwerkt zijn.

Vermindering CO2 uitstoot

De stijging is vooral te wijden aan de plannen om de uitstoot van CO2 met de helft te verminderen ten opzichte van 1990. Dit moet dus ruim met 49 procent gereduceerd worden. Kolencentrales zullen gesloten moeten worden, auto’s mogen geen uitstoot meer hebben en vlieg- en vrachtverkeer zullen extra zwaar belast worden met verhoogde belastingen.

Deze veranderingen hebben invloed op het energietarief wat je als consument betaalt. De energierekening zal met ruim 70 euro stijgen. De regering verhoogd het tarieven voor Opslag Duurzame Energie en de belasting om alsnog de doelen van het energieakkoord te kunnen behalen. Doordat consumenten steeds meer zijn gaan besparen op hun energieverbruik, zijn er ook nog genoeg belastinginkomsten gekomen waardoor het energietarief in de aankomende jaren moet stijgen om dit aan te vullen.

Verandering voor de consument

Als consument merk je niet alleen de stijging in het energietarief, maar misschien ook wel in je woning. Alle woningen in Nederland zullen over ene paar jaar alleen nog maar verwarmd worden door middel van stadsverwarming of elektriciteit. Nieuwbouw woningen zullen gasvrij gebouwd worden, bestaande woningen zullen aangepast worden naar gasvrije woningen. Dit zal natuurlijk nog wel even duren, omdat dit niet zomaar gedaan is.

Vergelijk je energietarief en voorkom een grote stijging

Tot die tijd zal het energietarief gewoon omhoog blijven gaan. Niet alleen door de kale leveringstarieven, maar door de belastingen en de Opslag Duurzame Energie die je op je energierekening kunt terugvinden. Je kunt overigens nog wel besparen op je energierekening. Door gebruik te maken van zo laag mogelijke kale energietarieven, zal je de stijging van de Opslag Duurzame Energie en de belastingen kunnen opvangen en ben je een duurdere energierekening voor. Start vandaag nog met het vergelijken van je energietarief. Prettig geregeld. Kijk voor meer informatie hier.