Dakisolatie voor Bart

18. September 2017 Uncategorized 0

Dakisolatie is een behoorlijk kostbare investering. Het isoleren van uw dak kost dan wel behoorlijk wat, maar heeft gezien de werking een zeer hoog rendement. Een dak zonder isolatie is namelijk één van de grootste energieverspillers in uw woning.

Wilt u jaarlijks honderden euro’s besparen ? dan moet u eens denken aan goede dakisolatie. Goede dakisolatie verlaagt namelijk uw stookkosten en maakt uw woning een stuk comfortabeler. We praten over een besparing van ongeveer 600 euro per jaar.

Ongeveer 75% van de woningen hebben een geïsoleerd dak, helaas blijkt vaak dat deze isolatie niet voldoende isoleert. Gezien de besparing van ongeveer 600 euro per jaar is het de moeite waard de mogelijkheden te bespreken om ‘nieuwe’ dakisolatie aan te laten brengen. Met een goed geïsoleerd dak bespaart u niet alleen een flink bedrag  maar bent u ook milieubewust bezig. Uw woning verliest door de aangebrachte dakisolatie namelijk minder warmte, en dat betekend minder stoken. Minder stoken scheelt uiteraard minder CO2-uitstoot en is dus positief voor het milieu.

Een woning met een schuin dak kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant geïsoleerd worden. Het is belangrijk om een materiaal te gebruiken met een goed isolatievermogen. De buitenkant van het dak isoleren is een grote klus, dit gezien het gehele dak wordt beschermd tegen vocht en kou.

Mocht u geen gebruik maken van de zolder van uw woning wordt er ook wel eens geadviseerd de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak.

Er zijn zoals voor alle isolatieklussen verschillende materialen op de markt, zo ook voor dak isolatie. Uiteraard is het belangrijk voor het maken van een goede keuze de constructie van uw woning en uw persoonlijke wensen mee te nemen. De verschillende producten voor dakisolatie zijn; EPS parels, PUR, PIR en glaswol.

30% van de warmte gaat verloren door uw dak, dus wanneer u optimaal wilt besparen op de stookkosten moet u zeker eens nadenken over dakisolatie.